Welke AED is goed?
Dat is een vraag die we vaak horen, maar ook een waar geen kant-en-klaar antwoord op is. In Nederland zijn namelijk wel 35 verschillende soorten AED’s, met allemaal hun eigen kenmerken en functies. In deze blog leg ik uit hoe wij tot ons advies komen.
Waar wij naar kijken bij het adviseren van een AED, zijn een aantal dingen. Allereerst kijken wij naar de omgeving waarin de AED hangt: is de omgeving stoffig, vochtig, koud of warm? Niet alle AED’s kunnen goed tegen stof of vocht. Dit is bepaald met een IP-waarde. Hoe hoger de waarde, hoe beter de AED tegen stof en vocht kan.
Nagenoeg alle AED’s moeten in een omgeving hangen, welke een temperatuur tussen 5 tot 45 graden celcius bevat. Hangt u hem buiten? Dan moet de AED in een buitenkast met verwarmingselement.
Naast de omgeving kijken wij ook naar de doelgroep van de AED wat een beetje vreemd en naar klinkt. Maar komt de AED bij een kinderdagverblijf te hangen, dan is het verstandig om te kiezen voor een AED met een kinderfunctie. Hangt de AED op een locatie waar niet iedereen Nederlands spreekt, dan kan je ook een AED aanschaffen met een andere of extra tweede taal.
Tot slot vinden wij niet alle AED’s gebruiksvriendelijk. Dit is ook de reden waarom wij met een beperkt aantal AED’s training geven. De AED’s die wij gebruiken in de training adviseren wij meestal aan onze klanten.
Heeft u vragen over een AED? Wilt u er een aanschaffen, maar weet u niet goed welke AED? Neem dan contact op me mij via info@levensreddend.nl of bel me op 06 10 08 89 18.
Ruben Hartog