Begin 2020 stond onze agenda voor de komende maanden vol en was het een puzzel om een cursusdatum te noemen voor onze klanten. Voor ons is er door het lastige virus veel veranderd. Drie maanden zonder trainingen was verre van leuk, maar heeft ook positieve effecten voor ons gehad. Naast het schilderen van ons huis, timmeren van een kippenhok en aanleggen van een moestuintje zijn wij weer goed gaan nadenken over onze trainingen. Waar staan we en waar willen we naar toe?

Wij vinden het belangrijk dat onze cursisten kunnen handelen in een (medische) noodsituatie. Hoe wordt die herkend en hoe moet er gehandeld worden? De cursus moet to-the-point, leerzaam en leuk zijn en ook nog eens een prettig tempo hebben.

Door onze werkervaringen bij de ambulance en brandweer, maar ook door een analyse van ongevallen en ongelukken binnen organisaties in Nederland, hebben wij onze cursus door kunnen ontwikkelen tot een uniek toepasbare cursus. Daarnaast is iedere cursus maatwerk en leren wij u in te grijpen als het nodig is. Voor de duidelijkheid, we leren u niet hoe pleisters te plakken of blaren te prikken, maar hoe te handelen in een levensbedreigende situatie.

Voor ons is de corona tijd dus ook positief geweest en hopen met deze verbeterde cursus nog meer mensen te helpen of zelfs te kunnen redden.

Afgelopen jaar heeft Ruben bij de brandweer een vervolgopleiding gedaan en is afgelopen maand geslaagd: met trots mag hij zich nu Bevelvoerder noemen. Samen met Ruben ben ik (Kees) eigenaar van Levensreddend.nl. Daarnaast hebben we zes goede instructeurs die ons helpen met het geven van onze BHV- en EHBO-trainingen. Inmiddels zijn we ruim 25 jaar bezig met deze trainingen en hopen dat er nog vele jaren volgen. Wij staan klaar voor de toekomst, u ook?