Levensreddend.nl

De naam zegt eigenlijk al genoeg. U klaarstomen voor noodsituaties, zowel op uw werk als thuis. Ons doel is om samen met u het verschil te maken tussen leven en dood.

Samen met onze 12 ervaren instructeurs, afkomstig uit de ambulance- en brandweerwereld, geven wij op een praktische, interessante en verassende manier onze cursussen. Zo brengen wij uw kennis en kunde op peil en zorgen wij dat u met zekerheid kunt ingrijpen als de (nood)situatie daarom vraagt.

Onze instructeurs gaan verder dan alleen ‘het papiertje’. Zij hebben namelijk jarenlange ervaring op het gebied van incidenten zoals bedrijfs-, verkeers- en thuisongevallen, maar ook in reanimaties, branden en ontruimingen.

Onze meest gevolgde cursussen zijn bedrijfshulpverlening (BHV), reanimatie & AED, levensreddend handelen (LRH) en kinder-EHBO (KEHBO).

Welke cursus u ook volgt, onthoud ons motto: Doe iets, want niets doen is geen optie!

Ons team.

Ruben Hartog

INSTRUCTEUR BRAND & EIGENAAR
Als jongen van 14 ging Ruben met vader Kees al mee naar reanimaties bij hun in de buurt, sindsdien is hij besmet met het Levensreddend.nl-virus. Inmiddels is Ruben al een aantal jaar instructeur brand, ontruiming, reanimatie & AED. Naast het geven van cursussen beheert hij alle AED-onderhoudscontracten en zorgt dat de administratie klopt. 

Ruben is naast zijn werkzaamheden voor Levensreddend.nl ook bevelvoerder bij Brandweer Rijpwetering, waar branden, reanimaties en ongevallen de revue passeren.

Kees Hartog

INSTRUCTEUR EHBO & EIGENAAR
Na 25 jaar ervaring op de ambulance in Amsterdam en Hoofddorp, besloot Kees de stap te maken naar de meldkamer Kennermerland. Vijf jaar later hakte hij de knoop door en ging zich fulltime inzetten voor Levensreddend.nl. Kortom, hij heeft bakken aan ervaring, welke hij tijdens zijn trainingen over probeert te brengen.

Nog steeds stijgt de voldoening die hij krijgt na het geven van een training, hij krijgt een goed gevoel bij het idee dat deelnemers door hem levens kunnen redden, wat de afgelopen jaren ook meermaals is gebeurd.

Lilian de Jong

BACKOFFICE
Duizendpoot Lilian draait haar hand niet om voor het organiseren en inplannen van onze cursussen. Alles wat hiermee te maken heeft, regelt ze! Van het sturen van jaarlijkse cursusherinneringen tot aan een goedverzorgde lunch bestellen en alles wat er tussen zit. Voor vragen over cursussen, e-learning, facturatie en nog veel meer kunt u bij haar terecht.

Als ze niet aan het buffelen is voor Levensreddend.nl, is ze vaak buiten te vinden met haar viervoeter, in haar sloep op de Kagerplassen of op de skipiste in de Alpen. Kortom, ook nog eens een buitenmens!

Paul Broers

INSTRUCTEUR EHBO
Paul Broers is al 28 jaar werkzaam als verpleegkundige op de ambulance in Alphen, Leiden en de regio’s eromheen. Zijn drijfveer om dit werk te doen is dat hij veel energie krijgt van het plotseling handelen in acute en onverwachte situaties. Daarnaast spreekt de zorg voor de patiënt hem erg aan. Kortom, een zeer gedreven ambulanceverpleegkundige.

Naast zijn werk op de ambulance, is Paul ook als instructeur werkzaam binnen de ambulancezorg. Hij heeft veel ervaring met lesgeven aan allerlei disciplines zoals politie, brandweer, verloskundigen, huisartsen en medics van defensie.

Carlo Thüring

INSTRUCTEUR BRAND
Wie Carlo zegt, zegt brand. Als bevelvoerder bij de Gezamenlijke Brandweer in Amsterdam én Rotterdam weet Carlo alles op het gebied van brandbestrijding. Hij zit van jongs af aan al bij de brandweer, vanaf het moment dat hij begon bij de vrijwillige brandweer in Nieuw-Vennep. Carlo heeft een aantal specialiteiten waarin hij veel interesse heeft: petrochemie, tankincidenten en scheepsbrandbestrijding.

Nu combineert hij zijn brandweerwerkzaamheden met het lesgeven, waar hij veel energie uit haalt. Carlo traint naast het bedrijfsleven ook nationale en internationale brandweercollega’s.

Angela de Klerk

INSTRUCTEUR EHBO
Angela heeft grote affiniteit met de acute zorg, werkervaring als intensive care- en SEH-verpleegkundige en de laatste jaren als ambulanceverpleegkundige bij de RAVHM. Naast het acute karakter van haar werk blijven ook de menselijk aspecten belangrijk. Zij houdt van interactie met patiënten maar ook met andere zorgprofessionals. Samenwerken me collega’s vind zij erg prettig.

Zij vindt het leuk om andere mensen kennis en kunde bij te brengen, is ook werkzaam als instructeur binnen de ambulance zorg en geeft les aan ketenpartners zoals medewerkers van de GGD, brandweer, verpleegkundigen en verloskundigen.

Cok van Seggelen

LOTUS

Toen Kees hoorde dat Cok met pensioen was en hem vroeg om lotus te worden zei hij onmiddellijk ja. Hij is natuurlijk niet voor niets al 45 jaar lid van toneelvereniging VIOS, die ervaring komt heel goed van pas!

Na de hectische wereld op Schiphol (waar Cok jaren heeft gewerkt) is dit weer een hele andere prachtige uitdaging. Cok gaat graag met mensen om. Hij vindt het fantastisch om mensen te helpen en zo handelingen aan te leren die heel cruciaal kunnen zijn in noodsituaties. Het is natuurlijk een serieuze zaak, maar er wordt zeker ook gelachen op de cursus. Hij hoopt daarom nog lang lotus te kunnen zijn bij Levensreddend.nl.

In zijn vrije tijd houdt Cok zich bezig met de toneelvereniging (natuurlijk!), verschillende kaartspellen, fietsen en in de tuin rondom zijn huis.

Rinus van den Kerkhof

INSTRUCTEUR BRAND

Al 20 jaar ervaring als brandweerman en bevelvoerder bij Brandweer Hollands Midden, dat is wat Rinus meeneemt naar zijn cursussen. Hij weet als geen ander hoe het is om te handelen in noodsituaties en hoe je als hulpverlener het verschil kunt maken in de tijd totdat de hulpdiensten arriveren.

Als ervaren brandweerman vindt Rinus het lesgeven als instructeur heel leuk. Hij is in staat de kennis en kunde, die hij opdoet bij de brandweer en bijscholingen, over te brengen op een praktische, leuke en boeiende manier.

Naast zijn werk voor Levensreddend.nl en de brandweer houdt Rinus van varen met zijn kajuit en vissen in de vaart waaraan hij woont.

Rineke van der Reijden

INSTRUCTEUR EHBO
Rineke heeft er al 10 jaar brandweer- en 25 ambulancedienst op zitten en is op deze manier veel noodsituaties tegen gekomen bij mensen thuis, op sportvelden en bij bedrijven. Het leuke aan acute hulpverlening is de onvoorspelbaarheid van de dag. Ook heeft ze als verpleegkundige in de wijk- en jeugdgezondheidszorg gewerkt.

Naast dit leuke werk geeft ze met heel plezier al vele jaren EHBO- en reanimatiecursussen aan politie- en brandweerkorpsen in de regio.

Nicole van Haalen

INSTRUCTEUR EHBO
Nicole is een energieke eerste hulp en reanimatieinstructeur. Ze heeft 30 jaar in het LUMC gewerkt als o.a. IC/CCU-verpleegkundige. Ze kijkt met veel plezier op terug op deze tijd en heeft veel ervaring op gedaan op diverse afdelingen, waarvan de laatste jaren binnen het hart-longcentrum.

Het geven van de eerste hulp en reanimatielessen vindt zij ontzettend fijn en vooral nuttig! Ze vindt het belangrijk dat mensen weten wat ze in een acute situatie wel en niet moeten doen.

Naast het lesgeven, kijkt Nicole graag door de lens en legt zij als fotograaf unieke beelden vast van mensen. Denk hierbij aan trouw-, zwangerschaps-, baby en familieshoots.

Jan Klijn

INSTRUCTEUR EHBO
Jan is werkzaam als ambulancechauffeur en komt regelmatig in situaties waarin hij adequaat moet handelen. Hulp bieden zit in zijn bloed en hij vindt het mooi om deze passie over te brengen op zijn cursisten

Jan is bij de ambulancedienst begonnen met het geven van cursussen en is hier later mee door gegaan bij de brandweer en politie. Hij houdt de drempel om hulp te verlenen laag, omdat hij het belangrijk vindt dat cursisten niet bang hoeven te zijn en juist ergens op af moeten te stappen. Dit sluit mooi aan bij het motto van Levensreddend.nl!

Naast de ambulance is Jan vrijwilliger bij de brandweer. Na 30 jaar is hij gestopt in de actieve dienst, maar is hij nog wel oefenleider op de wekelijkse oefenavonden. Helemaal stoppen, dat kom hij nog niet!

 

Bo van der Poel

INSTRUCTEUR EHBO
Als kinderverpleegkundige op de kinderafdeling en de neonatologie heeft Bo grote affiniteit met kinderen en de acute zorg! Op de ziekenhuisafdelingen geeft Bo scenariotrainingen en scholingen over (kinder)reanimatie. Ze werkt al jaren met veel plezier in het ziekenhuis en doet belangrijke ervaringen op die zij mee kan nemen naar de cursussen die zij geeft.

Naast haar werk in het ziekenhuis vindt Bo het dus erg leuk om deze kennis en kunde te delen, aan anderen buiten het ziekenhuis. Vanwege haar grote affiniteit met kinderen, zal je haar dus veelal zien bij onze cursus Kinder-EHBO.

Buiten haar werk om houdt Bo van sporten. Ze heeft jaren gehockeyd, heeft inmiddels een overstap naar de voetbal achter de rug en houdt ook graag van skiën.

 

Tosca Barendse

INSTRUCTEUR EHBO
Tosca heeft na 8 brandweerjaren (als een van de eerste brandweervrouwen bij Brandweer Leiden) de overstap gemaakt naar de Regionale Ambulancedienst Hollands Midden (RAVHM) om aan de slag te gaan als ambulancechauffeur. Nu, 27 jaar later, doet ze dit werk nog steeds met heel veel plezier!

Sinds 2 jaar werkt ze ook regelmatig als verpleegkundige op de Midden Complexe Ambulance. Deze afwisseling maakt het dat geen dag hetzelfde is en het zorgen en hulpverlenen zit in haar hart.

Als neventaak geeft Tosca al jaren les in de EHBO, (kinder)reanimatie en AED binnen de ambulancezorg, maar ook aan verschillende brandweerkorpsen, organisaties en burgerhulpverleners.

John van Berkel

LOTUS
Toen John werd benaderd door Levensreddend.nl, om als lotus aan de slag te gaan, zei hij direct ja! Hij geniet ervan om slachtoffer te spelen en de reacties van de cursisten aan te mogen horen. Sommigen in paniek en anderen zo koel als een kikker. Gelukkig wordt hij altijd gered en vinden cursisten hem een goed lotusslachtoffer.

John haalt voldoening uit het feit dat hij bijdraagt aan het aanleren van kennis en kunde bij cursisten., zodat zij hiermee durven in te grijpen. Hiernaast leert hij er ook nog eens heel veel van, zodat hijzelf ook kan ingrijpen als de situatie daarom vraagt.

Naast zijn lotusrol binnen Levensreddend.nl houdt hij van fietsen, wandelen, bridgen én werkt hij als vrijwilliger in de tuin bij een hospice.

Edward Lindeboom

INSTRUCTEUR EHBO
Al ruim 10 jaar geeft Edward op verfrissende, interactieve en duidelijk manier cursussen op het gebied van EHBO, reanimatie en AED. Zijn doelstelling is om mensen op te leiden tot goede EHBO-ers of BHV-ers in scenario’s en situaties die de werkelijkheid zoveel mogelijk benaderen.

Edward laat zien en voelen waar medewerkers bewust onbekwaam zijn, waarna ze gevaarlijke situaties leren herkennen en er elkaar op kunnen wijzen en aanspreken. Ontspannen en met realistisch taalgebruik. Het maakt hem uniek en deelnemers aan zijn cursussen zeggen unaniem dat ze veel hebben geleerd!