Het is enorm belangrijk dat je kan ingrijpen bij een levensbedreigende situatie. In onze training leer je dat. Een heleboel onderwerpen worden door ons behandeld.

Iemand valt neer in huis, wat doe je. Wat doe je eerst. Hoe moet je reanimeren, wanneer wel en wanneer niet. Moet ik beademen. Wat is een AED. Wat is epilepsie. Wat moet ik meteen doen. Wat moet ik doen met de tong. Waarom is stabiele zijligging belangrijk. Waarom en hoe doe ik deze handeling. Wat is een beroerte. Hoe herken ik dit en hoe ga ik om met iemand die dit mogelijk heeft. Wat doe ik met een amputatie en hoe ga ik deze ernstige bloeding stelpen. Wat doe je bij een verslikking of verdrinking. Hoe doe je dit bij een baby. Waarom mag je niets op een brandwond smeren.

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Pleisters plakken kan iedereen en we hopen ook levensreddend handelen. Leer het nu en wacht niet tot het te laat is. Niets doen is geen optie!