Jawel, daar was er weer een. Zojuist kreeg ik een telefoontje van een van mijn cursisten die afgelopen jaar een BHV-training bij mij heeft gevolgd. Of ik even tijd had om te praten. “Natuurlijk Jan, zeg het maar”

“Ik heb afgelopen zaterdag bij mijn voetbalclub een reanimatie gedaan…” en met ietwat gebroken stem “…en het is gelukkig gelukt.”

Hier word ik nu blij van en daar doen we het nu juist voor, levensreddende handelingen geven en als er dan zo’n bericht binnenkomt kan mijn dag niet meer stuk.

“Gefeliciteerd Jan, wat geweldig gedaan!”

Het is erg belangrijk om over dit soort heftige dingen te praten, goed voor de verwerking. Na een minuut of 10, na goed luisteren, toen Jan zijn verhaal kwijt was en ik hem nogmaals kon feliciteren hing Jan voldaan en ook weer gerustgesteld op.

Bij Jan zijn plaatselijke voetbalclub was gelukkig een AED. Helaas zijn er nog te weinig openbare AED’s. Als de voetbalclub,  de winkel of het bedrijf dicht gaat waar vind je dan nog zo’n belangrijk apparaat?

Recent zijn wij gestart met Buurt-AED. De Hartstichting heeft ons op dit idee gebracht. Voor een hele mooie prijs leveren wij een AED met buitenkast en 4 jaar service. Zo dragen wij ook ons steentje bij.
Als u meer over de Buurt-AED wilt lezen klik dan hier.

Jan, ik ben trots op je, je bent een LEVENSREDDER!

Kees Hartog