Uw AED vervangen...

Wat is het beste moment?

Waarom moet een AED vervangen worden?

Elke AED (ongeacht het merk) bevat onderdelen met een beperkte levensduur. Door bijvoorbeeld veroudering of corrosie gaat de kwaliteit van deze onderdelen elk jaar achteruit, tot een goede werking niet meer kan worden gegarandeerd. Waar u met een televisie of laptop kunt wachten tot deze niet meer goed functioneren, is dit met een AED natuurlijk niet het geval. Het advies is daarom om een AED tijdig te vervangen.

Wat is de garantietermijn op een AED?

Voor veel merken AED’s geldt dat de garantietermijn van de AED is gebaseerd op de levensduur van de onderdelen die zijn gebruikt. Deze garantietermijn verschilt per merk; zo zijn er merken AED’s met drie jaar garantie maar er zijn ook merken (waaronder HeartSine AED’s) die maar liefst acht jaar garantie bieden.

Wanneer moet een AED vervangen worden?

Na het verstrijken van de garantietermijn kan de fabrikant een goede werking van de AED niet langer garanderen; de kans is dus aanwezig dat een AED tijdens een inzet niet naar behoren zal functioneren. Het advies is daarom om een AED bij het verstrijken van de garantietermijn te vervangen.

Neem het risico niet en speel op zeker!

Wij vinden de aanwezigheid van een goedwerkende AED te belangrijk en willen u daarom een aantrekkelijke aanbieding doen. Als u uw AED nu inruilt voor een nieuwe AED ontvangt u, afhankelijk van uw keuze, een flinke inruilkorting. Naast de inruilkorting ontvangt u gratis een noodset met beademingsmasker en natuurlijk een nieuwe accu/elektrodenset die weer vier jaar mee gaat.